Tuniso valdžia seniai žinojo apie planuojamą išpuolį kurorte

Tuniso vidaus reikalų ministerija buvo informuota apie planuojamą išpuolį Suso kurorte dar gegužę, bet nesiėmė jokių priemonių. Apie tai interviu laikraščiui „The Independent“ pareiškė Saugumo pajėgų veiksmų stebėsenos organizacijos vadovas Walidas Zarroukas.

Žmonės tylos minute pagerbia žuvusiuosius per teroristo išpuolį Suso paplūdimyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Žmonės tylos minute pagerbia žuvusiuosius per teroristo išpuolį Suso paplūdimyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-04 08:41, atnaujinta 2017-10-28 02:47

Pasak W.Zarrouko, Tuniso vidaus reikalų ministerijai buvo perduota informacija apie perimtą įtariamųjų telefoninį pokalbį, iš kurio buvo aišku, kad planuojamas išpuolis, tačiau jokių veiksmų nebuvo imtasi. Tarp priežasčių, lėmusių tokius ministerijos veiksmus, W.Zarroukas nurodė bendrą anarchiją šalies jėgos struktūrose, taip pat disciplinos stoką ir klestinčią korupciją.

Birželio 26 d. viename iš Tuniso kurortų prie Viduržemio jūros, už 10 kilometrų nuo Suso miesto, buvo įvykdytas didžiausias šalies istorijoje teroro aktas. Teroristas, patekęs į viešbučio „Riu Imperial Marhaba“ teritoriją kaip poilsiautojas, išsitraukė automatą ir paleido ugnį į turistus. Per išpuolį žuvo 39 žmonės, dar 26 buvo sužeisti. Teroristas, 23 metų tunisietis studentas, buvo nukautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.