„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Rijade

Saudo Arabijos sostinėje Rijade

„Islamo valstybė“ bando įbauginti šalis.<br>AP asociatyvi nuotr.
„Islamo valstybė“ bando įbauginti šalis.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:55 PM

Kaip pranešė džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence“, IS paskelbė, kad mirtininkas, kurį Saudo Arabijos pareigūnai įvardijo kaip 19-metį Abdullah al Rashidą, prieš susisprogdindamas nužudė savo dėdę – vidaus reikalų ministerijos pulkininką.

IS sparnas Saudo Arabijos centriniame Nadždo regione savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad ketvirtadienį surengta ataka buvo žinia Al Hairo kalėjime laikomiems džihadistams, kad jie nepamiršti.

„Tegul musulmonai belaisviai Al Haire ir kitur žino, kad mes nenurimsime ir nepavargsime, kol jų neišlaisvinsime“, – rašoma IS žinutėje.

Grupuotė nurodė, kad Abdullah al Rashidas savo dėdę pulkininką Rashidą Ibrahimą al Sufyaną nušovė iš automato jo paties namuose.

Sužeisti policininkai gydomi ligoninėje, jų būklė stabili, nurodė vidaus reikalų ministerija savo pareiškime, kurį išplatino oficiali naujienų agentūra SPA.

Džihadistų grupuotė, kontroliuojanti didžiules teritorijas Irake ir Sirijoje, išplėtė savo operacijas į Saudo Arabiją, Kuveitą bei Jemeną, kur šįmet surengti virtinę kruvinų išpuolių. Dauguma jų buvo nukreipti prieš šiose Persijos įlankos šalyse gyvenančias šiitų, kuriuos sunitų ekstremistai laiko eretikais, bendruomenes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.