Egipte saugumo pajėgos slapta sulaikė dešimtis žmonių

Organizacijos „Human Rights Watch“

Kovojant prieš sukilėlius ar prezidento kritikus, žuvo šimtai žmonių, 40 tūkstančių buvo sulaikyti.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Kovojant prieš sukilėlius ar prezidento kritikus, žuvo šimtai žmonių, 40 tūkstančių buvo sulaikyti.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 8:54 PM

„Human Rights Watch“ pareikalavo kuo skubiau atskleisti, kur laikomi šie žmonės, ir imtis priemonių prieš juos neteisėtai sulaikiusius asmenis.

Organizacijos atstovas Artimuosiuose Rytuose papasakojo, kad, valdant prezidentui Abdelui Fattahui el-Sisi, Egipto saugumo pajėgos turėjo beveik absoliučią laisvę veikti. Kovojant prieš sukilėlius ar prezidento kritikus, žuvo šimtai žmonių, 40 tūkstančių buvo sulaikyti.

Daugeliu atvejų Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai neigė sulaikę kokius nors asmenis, tačiau po kiek laiko artimieji būdavo pakviesti į sulaikymo centrus pasimatyti su įtariamaisiais.

„Human Rights Watch“ teigia, kad Egipto žmogaus teisių gynimo grupės turi dokumentų, suteikiančių informacijos apie dešimtis dingimo atvejų 2013-2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.