Tunisas teroristus leido bausti mirtimi

Tuniso parlamentas priėmė naują antiteroristinį įstatymą, kuriuo siekiama pažaboti islamistų kovotojų keliamą grėsmę, skelbia BBC.

Moteris deda gėlių vietoje, kur užpuolikas birželio 28-ąją Suse nužudė 38 asmenis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Moteris deda gėlių vietoje, kur užpuolikas birželio 28-ąją Suse nužudė 38 asmenis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-25 08:21, atnaujinta 2017-10-19 20:48

Šis žingsnis žengtas po dviejų mirtinų išpuolių Tuniso turistinėse vietovėse – kovą įvykusios atakos Bardo muziejuje ir birželį surengto išpuolio kurortinio miestelio Suso paplūdimyje.

Pagal naująjį įstatymą, dėl terorizmo nuteistiems asmenims gali grėsti mirties bausmė. Į kalėjimą taip pat gali patekti terorizmą remiantys piliečiai. Tačiau žmogaus teisių grupės sukritikavo naujas priemones ir pavadino jas žiauriomis. Tuniso parlamentarai priėmė šį įstatymą po trijų dienų diskusijų.

Pritarus šiam įstatymui, tyrėjams taip pat bus lengviau sekti įtariamųjų mobiliuosius telefonus. Be kita ko, nauji įgaliojimai leis šalies teisėsaugos institucijoms sulaikyti įtariamuosius 15 dienų be galimybės kreiptis į advokatą ar pasirodyti prieš teisėją.

Tuo metu įstatymo priešininkai įspėjo, kad teroristinių nusikaltimų įstatymo apibrėžimas yra pernelyg neaiškus. Be to, tai esą neužtikrins kaltinamųjų teisių. Kritikai taip pat pasmerkė mirties bausmės grąžinimą.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, užpuolikas birželio 28-ąją Suse nužudė 38 asmenis. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė džihadistinė grupuotė „Islamo valstybė“.

Kovą ginkluoti vyrai nusiaubė Bardo muziejų sostinėje Tunise. Per ataką žuvo 21 turistas. Kaltę už išpuolį prisiėmė ta pati grupuotė, kontroliuojanti dideles teritorijas Irake ir Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.