Rytų Ukrainoje pasieniečiai sulaikė įtariamą Rusijos pareigūną

Ukrainos pasienio tarnyba teigia sulaikiusi Rusijos pareigūną, kuris šalies rytuose vairavo

Amunicijos prikrautas sunkvežimis buvo sustabdytas maždaug už 45 km į pietvakarius nuo Donecko.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Amunicijos prikrautas sunkvežimis buvo sustabdytas maždaug už 45 km į pietvakarius nuo Donecko.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 27, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 6:24 PM

Tarnyba pareiškime nurodė, kad vyras prisipažino esąs rusų majoras, priklausęs raketų-artilerijos daliniui.

„Jis neturėjo jokių dokumentų. Vyras atsakingas už amunicijos tiekimą. Jis sakė, kad pristatant amuniciją, jie pasiklydo“, – nurodė pasienio tarnybos atstovas Aleksandras Tomčyšinas.

Kitas vyras, kuris taip pat buvo sulaikytas liepos 25-ąją, teigė esąs prorusiškų separatistų kovotojas. Pranešama, kad abu vyrai vilkėjo uniformas be skiriamųjų ženklų. Amunicijos prikrautas sunkvežimis buvo sustabdytas maždaug už 45 km į pietvakarius nuo Donecko.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos „gynybos ministerija“ atmėtė Ukrainos kaltinimus ir pareiškė, kad šie tvirtinimai „kelia ironiją“.

Ukrainos saugumo tarnybos agentai jau apklausė įtariamą Rusijos majorą. Jei bus patvirtinta, kad sulaikytasis iš tiesų yra Rusijos karys, Ukraina dar kartą pasinaudos proga pareikšti, kad Rusija tiesiogiai remia separatistus Rytų Ukrainoje ir nesugeba laikytis vasarį Minske pasirašytos paliaubų sutarties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?