Dėl JAV planų Sirijoje – Rusijos nepasitenkinimas

V.Putinas gali nusigręžti nuo Sirijos lyderio

Sirijoje toliau liejasi kraujas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sirijoje toliau liejasi kraujas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 3, 2015, 3:27 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:02 AM

Ankara ir Vašingtonas tikisi kartu su sirų sukilėliais išstumti IS kovotojus iš teritorijų šalia Turkijos sienos.

„Maskva ne kartą pabrėžė, kad pagalba Sirijos opozicijai, juolab pagalba kokiomis nors finansinėmis arba techninėmis priemonėmis, dar labiau skatina padėties toje šalyje destabilizavimą“, – Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams.

„Iš esmė tokiu būtu šalyje kuriama padėtis, kuria gali naudotis vadinamosios „Islamo valstybės“ teroristai, nes susilpninta vadovybė praranda savo potencialą duoti atkirtį tolesnei „Islamo valstybės“ plėtrai“, – pridūrė jis.

Jis taip pat nurodė, kad dėl šios padėties Maskva ir Vašingtonas smarkiai nesutaria.

V.Putinas gali nusigręžti nuo Sirijos lyderio

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas keičia nuomonę dėl Kremliaus visapusiškos paramos Sirijos lyderiui Basharui al Assadui ir ateityje gali nuo jo nusigręžti, pareiškė Turkijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Paklaustas, ar pavyktų V.Putiną įtikinti daugiau neberemti B. al Assado, R.T.Erdoganas sakė, per dvišalį susitikimą Azerbaidžano sostinėje Baku birželį ir vėliau vykusias derybas telefonu jis įsitikino, kad jo kolega iš Rusijos yra „labiau pozityvus“.

„V.Putino dabartinis požiūris į Siriją labiau teikia vilčių nei anksčiau“, – sakė Turkijos prezidentas grupei žurnalistų savo lėktuve, kuriuo grįžo po kelionės Azijoje.

„Jis nebesilaiko nuomonės, kad Rusija rems al Assadą iki galo. Manau, jis gali nusigręžti nuo al Assado“, – sakė R.T.Erdoganas, kurį pirmadienį cituoja dienraštis „Sabah“.

Turkija ir Rusija dėl krizės Sirijoje priklauso priešingoms stovykloms. Ankara yra viena griežčiausių B.al Assado kritikių, o Maskva – viena iš nedaugelio likusių jo sąjungininkių.

V.Putinas ir R.T.Erdoganas pastarąjį kartą buvo susitikę birželio 13 dieną Azerbaidžano sostinėje vykusių Europos žaidynių kuluaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.