Australija atnaujina karinės jūrų pajėgas

Australija antradienį

Premjeras Tony Abbottas pareiškė, kad ši žinia yra „išties istorinis paskelbimas“.<br>ViDA press nuotr.
Premjeras Tony Abbottas pareiškė, kad ši žinia yra „išties istorinis paskelbimas“.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 4, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:28 AM

Vyriausybė tikisi, kad pasiūlymas dėl „tęstinės laivų statybos“, įskaitant naujų fregatų, patrulinių katerių ir povandeninių laivų statybą per ateinančius du dešimtmečius, leis išlaikyti iki 2,5 tūkst. darbo vietų šiame sektoriuje. Premjeras Tony Abbottas pareiškė, kad ši žinia yra „išties istorinis paskelbimas“.

„Ankstesnės Australijos vyriausybės skelbdavo, kad atskiri laivai arba laivų klasės bus statomi čia, Australijoje, – T.Abbottas sakė per spaudos konferenciją. – Tuo tarpu mes šiandien iš esmės skelbiame, kad (ištisas) laivynas bus statomas Australijoje, visų pirma (Pietų Australijoje).“

Premjeras nepateikė naujų detalių apie tebevykdomas kontraktininkų, kurie galėtų suprojektuoti ir pastatyti naujos kartos povandeninių laivų Australijos karinėms jūrų pajėgoms, paieškas. Tie nauji laivai turės pakeisti senstančius dyzelinius elektrinius „Collins“ klasės laivus, kuriuos planuojama pradėti nurašyti nuo 2026 metų.

Prancūzija, Vokietija ir Japonija varžosi dėl teisės vykdyti šį užsakymą, kuris vadinamas didžiausia visų laikų Australijos gynybos sektoriaus pirkimų programa. Planuojama, kad nauji povandeniniai laivai šaliai atsieis apie 50 mlrd. Australijos dolerių (33 mlrd. eurų).

Tačiau tas konkursas kurstė ginčus Australijoje, tvyrant susirūpinimui, kad šalies laivų statykloms gali būti suduotas lemtingas smūgis, jeigu Kanbera apsispręstų įsigyti užsienyje pastatytų povandeninių laivų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.