Rytų Ukraina vėl kaista, S. Lavrovui – J. Kerry skambutis

JAV diplomatijos

Nuo šios savaitės pradžios apie įnirtingas kovas pranešama iš Mariupolio uostamiesčio regiono.<br>AP asociatyvi nuotr.
Nuo šios savaitės pradžios apie įnirtingas kovas pranešama iš Mariupolio uostamiesčio regiono.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-13 18:44, atnaujinta 2017-10-20 09:13

Vašingtonas seniai kaltina Rusiją kurstant neramumus rytinėje Ukrainos dalyje ir ragina Maskvą padėti įgyvendinti trapių paliaubų susitarimo sąlygas, siekiant politinio konflikto sureguliavimo. 

Rytų Ukrainoje, vyriausybės Kijeve duomenimis, įvyko nuožmiausias vyriausybinių pozicijų apšaudymas nuo vasarį Minske pasirašyto paliaubų susitarimo. „Mūsų pozicijos buvo apšaudytos 153 kartus, kaip įnirtingiausių kovų metu“, – pareiškė Ukrainos saugumo ir gynimo tarybos vadovas Aleksandras Turčynovas.

Jis apkaltino prorusiškus separatistus rengiantis šturmui. Pareigūno duomenimis, per praėjusias 24 valandas žuvo du ukrainiečių kariai ir 10 buvo sužeisti, praneša agentūra AFP.

Pasak A. Turčynovo, labiausiai buvo apšaudoma teritorija netoli Donecko oro uosto griuvėsių. Kitas Ukrainos karinis atstovas atkreipė dėmesį į mūšius netoli vienos vietovės už 50 km į šiaurės rytus nuo Donecko.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai pareiškė, kad praėjusiomis dienomis fiksavo sunkiosios ginkluotės naudojimą iš abiejų pusių. ESBO taip pat kalbėjo apie smurto suaktyvėjimą.

Nuo šios savaitės pradžios apie įnirtingas kovas pranešama iš Mariupolio uostamiesčio regiono. Tai paskutinis didesnis miestas, kurį šalies rytuose savo rankose laiko Ukrainos kariuomenė.

Ukrainos konfliktas nuo 2014 metų balandžio jau pareikalavo daugiau kaip 6 800 gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.