Bankoko sprogimo aukų skaičius viršijo 20

Tailando sostinėje

Sprogimas įvyko turistų gausiai lankomoje vietoje.<br>AP nuotr.
Sprogimas įvyko turistų gausiai lankomoje vietoje.<br>AP nuotr.
Ekspertai tiria sprogimo vietą.<br>AP nuotr.
Ekspertai tiria sprogimo vietą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 18, 2015, 8:18 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:00 AM

„Dabar žuvusiųjų yra 21“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas spaudai Prawutas Thavornsiri ir pridūrė, kad per sprogdinimą, kurio taikinys buvo Eravano šventykla, esanti pagrindiniame Bankoko turizmo ir prekybos rajone, dar 123 žmonės buvo sužeisti.

„Šiuo sprogdinimu siekta nužudyti kiek įmanoma daugiau žmonių, nes šventykloje 18–19 valandomis jų būna itin daug“, – sakė policijos atstovas apie pirmadienį vakare surengtą išpuolį.

Policijos pateikti pirminiai duomenys apie aukų tautybes rodo, kad tarp žuvusiųjų yra du kinai, du Honkongo piliečiai, du malaiziečiai, vienas Singapūro pilietis ir penki tailandiečiai. Kitų aukų tapatybės dar nenustatytos.

Daugiausiai sužeistųjų yra iš Tailando – 42, taip pat nukentėjo 28 Kinijos piliečiai. Tarp nukentėjusiųjų yra ir po vieną ar daugiau turistų iš Japonijos, Honkongo, Indonezijos, Malaizijos, maldyvų, Omano, Filipinų ir Singapūro.

Eravano šventykla įsikūrusi šalia penkių žvaigždučių viešbučio „Grand Hyatt Erawan“ ir yra apsupta virtinės kitų didelių viešbučių bei prekybos centrų, kasdien sutraukiančių dešimtis tūkstančių lankytojų.

Šioje hinduistų aukščiausios dievybės – Brahmos – šventykloje kasdien apsilanko tūkstančiai budistų, tarp kurių yra itin daug kinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.