Rytų Ukrainoje žuvo keturi Kijevo kariai, 14 buvo sužeisti

Keturi Ukrainos kariai žuvo,

Keturi Ukrainos kariai žuvo, dar 14 buvo sužeisti per pastarąją parą vykusius mūšius su prorusiškais separatistais.<br>AP nuotr.
Keturi Ukrainos kariai žuvo, dar 14 buvo sužeisti per pastarąją parą vykusius mūšius su prorusiškais separatistais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2015, 1:55 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:02 PM

Paūmėjusios smurto apraiškos separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje pastarosiomis savaitėmis privertė sunerimti dėl galimo pusmetį trunkančių trapių paliaubų žlugimo.

Savo ruožtu NATO trečiadienį įspėjo Maskvą, kad bet kokie jos remiamų separatistų bandymai užgrobti daugiau teritorijos Rytų Ukrainoje būtų „nepriimtinti“.

Kaip praneša „Laisvosios Europos radijas“, pareiškime karinis blokas nurodė, kad 28 NATO šalys aptarė smurto eskalaciją Rytų Ukrainoje ir pridūrė, kad „Rusija privalo prisiimti ypatingą atsakomybę siekiant rasti politinį sprendimą“ šioje krizėje. NATO paragino visas konflikto puses „mažinti įtampą ir laikytis nuosaikumo“.

Be to, karinis blokas įsakė visoms pusėms užtikrinti, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai Rytų Ukrainoje galėtų atlikti savo darbą „saugiai ir be jokių apribojimų“.

Ilgiau nei metus trunkąs karas Rytų Ukrainoje nusinešė per 6 400 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.