Sirijos armijai – reikšmingos pergalės

[[ge:lrytas:lrytas:1604032]]

Sirijoje negęsta karo ugnis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Sirijoje negęsta karo ugnis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Nov 4, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 9:28 PM

„Mūsų armija įgijo visišką kontrolę kelyje Alepas- Chanaseras-Isrija-al Salmija, eliminavusi grupę „Daesh“ (IS) teroristų. Jis bus atidarytas piliečiams nuo rytojaus ryto, paskelbė valstybinė televizija.

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ patvirtino, kad tas kelias buvo susigrąžintas armijos, praėjus 12 dienų po tai, kai susisiekimą juo nutraukė IS pajėgos. Dėl tos priežasties vyriausybės kontroliuojama Alepo miesto dalis buvo atidūrusi faktinėje apsiaustyje.

Vyriausybė kontroliuoja vakarinę, o sukilėliai – rytinę to miesto dalį, o tokia padėtis susiklostė tuojau po kautynių tame regione pradžios 2012 metų viduryje.

Pagrindinį kelią Alepas-Damaskas nuo to laiko kontroliuoja sukilėliai, bet praeitais metais armija atvėrė kitą maršrutą per Chanaserą į vyriausybės kontroliuojamas teritorijas Hamos ir Homso provincijose.

Tą kelią į pietus nuo Chanasero buvo atkirtę IS kovotojai, nors vyriausybės pajėgas iš oro palaiko Rusijos aviacija.

Nutrūkus susisiekimui tuo maršrutu, vakarinių Alepo rajonų gyventojai buvo atkirsti nuo pasaulio, o svarbiausių prekių kainos ten smarkiai išaugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.