Lenkija neigia pranešimus apie branduolinių ginklų įsigijimą

[[ge:lrytas:lrytas:2772105]]

Branduolinių ginklų turi trys iš 28 NATO priklausančių šalių – JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Branduolinių ginklų turi trys iš 28 NATO priklausančių šalių – JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-12-07 07:22, atnaujinta 2017-09-30 23:34

Šeštadienį gynybos viceministras Tomaszas Szatkowskis pareiškė, kad jo ministerija šiuo metu diskutuoja, ar reikėtų prašyti, kad Lenkija būtų įtraukta į vadinamąją branduolinio dalijimosi (Nuclear Sharing) programą, turinčią užtikrinti didesnį šalies saugumą. Šiuos komentarus jis išsakė duodamas privačiai televizijai „Polsat“.

Tačiau Gynybos ministerija sekmadienį paskelbė savo tinklalapyje pranešimą, kuriame paneigė, kad tokios diskusijos vyksta.

„Gynybos ministerijoje šiuo metu nevyksta jokie darbai dėl mūsų šalies įsitraukimo į NATO programą „Nuclear Sharing“, – sakoma pranešime.

Branduolinių ginklų turi trys iš 28 NATO priklausančių šalių – JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija, bet tik Jungtinės Valstijos yra skyrusios savo branduolinių užtaisų dalijimosi programai.

Pagal šią programą taktinių branduolinių ginklų buvo dislokuota Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.