Atakos Sirijoje: iš V.Putino kabineto – griežtas įsakymas

[[ge:lrytas:lrytas:2740511]]

V. Putinas įsakė sunaikinti visus taikinius, keliančius grėsmę Rusijos kariuomenei Sirijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
V. Putinas įsakė sunaikinti visus taikinius, keliančius grėsmę Rusijos kariuomenei Sirijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 12:38 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 1:07 AM

„Įsakau veikti labai tvirtai. Bet kokie taikiniai, kurie kelia grėsmę Rusijos pajėgoms ar mūsų infrastruktūrai sausumoje, turi būti nedelsiant sunaikinti“, – per Gynybos ministerijos kolegijos sesiją pareiškė šalies vadovas.

TASS praneša, kad, pasak V. Putino, Rusijos kariuomenė padarė didelės žalos teroristams Sirijoje, pridūręs, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmai verti pagyrimo.

Prezidentas taip pat įsakė Gynybos ministerijai koordinuoti veiksmus Sirijoje su Izraelio vadaviete ir JAV vadovaujama tarptautine koalicija. „Svarbu plėsti bendradarbiavimą su visomis šalimis, kurios yra tikrai suinteresuotos teroristų likvidavimu. Kalbu apie ryšius dėl skrydžių saugumo užtikrinimo su Izraelio karinių oro pajėgų vadaviete ir JAV vadovaujama koalicija“, – teigė V. Putinas.

V. Putinas akcentavo, kad atstovai iš įvairių etninių grupių iš Rusijos Šiaurės Kaukazo ir kitų regionų ne tik aktyviai dalyvauja koviniuose veiksmuose, bet ir didžiuojasi dalyvavimu „baudžiamuosiuose veiksmuose“.

„Visa tai kelia tiesioginę grėsmę Rusijai ir mūsų kariuomenė Sirijoje visų pirma gina savo šalį. Nevykdome savo veiksmų Sirijoje dėl neaiškių ir abstrakčių geopolitinių interesų ir noro pasitreniruoti ar išbandyti naujas ginklų sistemas. Svarbiausia ne tai, svarbiausia – užkirsti kelią Rusijai keliamai grėsmei“, – pridūrė V. Putinas.

Rusija vykdo oro antskrydžius prieš sukilėlių taikinius Sirijoje nuo rugsėjo 30 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.