Indija rusiškai ginkluotei ir vėl išleis milijardus

Indija planuoja pirkti rusiškos ginkluotės už 7 milijardus JAV dolerių, skelbia „The Moscow Times“ remdamiesi „Kommersant“ pateikta medžiaga.

Indija yra stambiausia rusiškos ginkluotės pirkėja<br>AP nuotr.
Indija yra stambiausia rusiškos ginkluotės pirkėja<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 3:22 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 10:25 PM

Komercinė sutartis tarp šalių turėtų būti pasirašyta gruodžio 24-25 dienomis, kai Maskvoje viešės Indijos ministras pirmininkas Narendra Modis.

Manoma, kad susitikimo metu daugiausiai bus aptariami kariniai reikalai. Indija taps antrąja valstybe po Kinijos, kuri iš Rusijos nusipirko priešlėktuvines raketas S-400. Šis sandoris vertinamas 2,5 milijardais JAV dolerių.

Rusija tarsis ir dėl dviejų povandeninių laivų, 48 karinių-keleivinių malūnsparnių, 150 šarvuočių ir trijų karinių laivų pardavimo Indijai. Taip pat „Kommersant“ skelbia, kad Rusija planuoja paskolinti Indijai jau antrą atominį povandeninį laivą. Tai kainuos dar 4,5 milijardus JAV dolerių.

Indija yra stambiausia rusiškos ginkluotės pirkėja. Praeitais metais Indija pirko ginkluotės iš Rusijos už 4,7 milijardus JAV dolerių – tai sudarė 28 proc. viso Rusijos ginklų eksporto.

Parengė Audrius Ričkus 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.