Izraelyje nušauti du palestiniečiai užpuolikai

Izraelio saugumo pajėgos

Palestiniečio vairuojamas automobilis įsirėžė į Izraelio karius prie patikros punkto Vakarų krante.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Palestiniečio vairuojamas automobilis įsirėžė į Izraelio karius prie patikros punkto Vakarų krante.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-27 08:52, atnaujinta 2017-09-27 07:19

Pasak Izraelio kariuomenės, palestiniečio vairuojamas automobilis įsirėžė į Izraelio karius prie patikros punkto Vakarų krante. Reaguodami į pavojų, kariai ėmė šaudyti į užpuoliką. Automobilį vairavęs 56 metų palestinietis buvo nugabentas į ligoninę, tačiau neišgyveno. Dėl sužalojimų į ligoninę nuvežtas ir žydas kareivis.

Keliomis valandomis anksčiau Izraelio policininkai nušovė palestinietį, kuris netoli Jeruzalės senojo miesto užpuolė pareigūną. Policijos pareigūnai priėjo prie vyro, sekusio paskui žydų maldininkus, ir paprašė parodyti asmens dokumentus. Tuomet šis išsitraukė peilį ir puolė policininką, todėl buvo nušautas.

Nuo spalio mėnesio Izraelio kariai ar ginkluoti civiliai nušovė mažiausiai 128 palestiniečius, 79 iš jų apibūdinami kaip užpuolikai, o kiti žuvo per susirėmimus su saugumo pajėgomis.

Beveik kasdien palestiniečiai įvykdo išpuolius prieš žydus, panaudodami šaunamuosius ginklus, peilius ar automobilius. Dėl to žuvo 20 Izraelio ir vienas JAV pilietis. Baiminamasi, kad smurto banga gali dar labiau išplisti praėjus dešimtmečiui po paskutiniojo palestiniečių sukilimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.