Rusija skelbia apie savo karinių pajėgų stiprinimą Europoje

Rusijos vyriausybė skelbia apie

Rusijos vyriausybė skelbia apie savo karinių pajėgų stiprinimą Europoje ir tolesnių branduolinių junginių kūrimą.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Rusijos vyriausybė skelbia apie savo karinių pajėgų stiprinimą Europoje ir tolesnių branduolinių junginių kūrimą.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2016, 3:45 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:54 AM

Šalies vakaruose atsiras trys naujos divizijos, Rusijos naujienų agentūros antradienį citavo gynybos ministrą Sergejų Šoigu.

Be to, bus sukurti penki nauji strateginių branduolinių raketų pulkai. „Mums svarbiausia stiprinti savo strateginių branduolinių pajėgų potencialą ir įgyvendinti kosmoso gynimo programą“, – ministrą citavo „RIA Novosti“.

Taip pat turi būti gerinama branduolinių povandeninių laivų ir ilgojo nuotolio bombonešių infrastruktūra.

Kodėl nuspręsta europietiškoje šalies dalyje dislokuoti naujas divizijas, neįvardyta. Rusija šiuo metu vykdo milijardinę savo kariuomenės reformą.

V.Putinas teigia, kad mielai bendradarbiautų su NATO

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė esąs už tai, kad vėl būtų stiprinamas bendradarbiavimas su NATO.

„Rusija vėl mielai bendradarbiautų su NATO, priežasčių ir galimybių tam yra pakankamai“, – pareiškė jis Vokietijos laikraščiui „Bild“.

Tačiau esą viskas yra kaip tikrame gyvenime: „Laiminga yra tik meilė su atsaku. Jei su mumis bendradarbiauti nenorima, tai nenorima“, praneša agentūra AFP. Rusijos vadovas pabrėžė ir pasirengimą vėl dalyvauti G 8 šalių susitikimuose.

Susitikimai buvo naudingi, „nes visuomet gerai pasikeisti alternatyviomis nuomonėmis ir išgirsti Rusiją“, teigė jis. G 7 šalys sustabdė Rusijos dalyvavimą susitikimuose, kai dėl Maskvos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio okupacijos 2014 metų pavasarį kilo didelė įtampa.

V.Putinas interviu, kurio dalis buvo paskelbta jau pirmadienį, paneigė, kad jo šalis vėl nori tapti supervalstybe. „Ne, mes nenorime supervalstybės vaidmens. Tai per daug brangu ir nenaudinga“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.