Rusijos remiamos Sirijos pajėgos užėmė svarbų sukilėlių miestą

Rusijos aviacijos remiamos

Rabija yra „antroji pagal svarbą sukilėlių bazė šiaurinėje Latakijos dalyje“.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Rabija yra „antroji pagal svarbą sukilėlių bazė šiaurinėje Latakijos dalyje“.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2016, 2:40 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:55 AM

Puolimas, kuriam iš dalies vadovavo Rusijos karininkai, tikriausiai leis provyriausybiniams būriams atgauti teritorijos iki Turkijos sienos kontrolę, teigia Sirijos žmogaus teisių observatorija.

Rabija yra „antroji pagal svarbą sukilėlių bazė šiaurinėje Latakijos dalyje“, sakė Observatorijos vadovas Ramis Abdelis Rahmanas.

Sausio 12 d. provyriausybinės pajėgos išvijo sukilėlius iš Salmos miesto Latakijos šiaurėje. Tai laikoma vienu didžiausių jų laimėjimų nuo 2015 metų rugsėjo, kai Rusija nusprendė paremti Sirijos režimą iš oro.

Rusijos aviacijos antskrydžiai daugiausia rengiami vakarinėje Sirijos dalyje, kur yra alavitų – religinės mažumos, iš kurios kilęs Sirijos prezidentas Basharas al Assadas, – tvirtovė, siekiant atsikovoti iš sukilėlių pernai jų užimtas teritorijas.

Pastaraisiais mėnesiais Sirijos armija ir ją remiančios jėgos pasistūmėjo į priekį Latakijos, Alepo ir Daros provincijose, o sukilėliai – kituose rajonuose, pavyzdžiui, Hamos provincijoje.

Pranešama, kad nuo 2011 metų kovo Sirijoje vykstantis karas pareikalavo daugiau kaip 250 tūkstančių aukų ir milijonus žmonių privertė palikti gimtuosius namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.