„Islamo valstybė“ paskelbė „Paryžiaus užpuolikų“ vaizdo įrašą

Džihadistų judėjimas

Įraše taip pat matoma, kaip tie devyni žmonės prieš savo išpuolius Paryžiuje vykdo kitus žiaurumus – be kita ko, nupjauna galvas ir šaudo žmones, kurie įvardijami kaip įkaitai.<br>Twitter nuotr.
Įraše taip pat matoma, kaip tie devyni žmonės prieš savo išpuolius Paryžiuje vykdo kitus žiaurumus – be kita ko, nupjauna galvas ir šaudo žmones, kurie įvardijami kaip įkaitai.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 9:12 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:54 AM

Džihadistų tinklalapiuose paskelbtame įraše „Žudykite juos, kur tik surasite“ (Kill wherever you find them) matomi keturi Belgijos, trys Prancūzijos ir du Irako piliečiai, esą atsakingi už atakas Prancūzijos sostinėje.

Įraše taip pat matoma, kaip tie devyni žmonės prieš savo išpuolius Paryžiuje vykdo kitus žiaurumus – be kita ko, nupjauna galvas ir šaudo žmones, kurie įvardijami kaip įkaitai.

Džihadistai prancūzų ir arabų kalbomis sako, kad jų „žinia skiriama visoms šalims, dalyvaujančioms (JAV vadovaujamoje) koalicijoje“, kuri nuo 2014 metų rugsėjo kovoja su IV Sirijoje ir Irake.

Įraše taip pat rodoma Jungtinės Karalystės premjero Davido Camerono nuotrauka ir užrašas anglų kalba: „Visi, kas priklauso netikėlių gretoms, bus taikiniai mūsų kardams.“

Tame vaizdo įraše, sukurtame IV propagandos padalinio „al Hayat“, užpuolikai vadinami „liūtais“, kurie „parklupdė Prancūziją“.

Jame rodomi atakų Paryžiuje, dėl kurių atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“, ir Prancūzijos specialiųjų pajėgų atsakomųjų veiksmų per tas skerdynes vaizdai.

Kol kas neaišku, kodėl grupuotė paskelbė šį vaizdo įrašą tik praėjus daugiau nei dviem mėnesiams po kruvino lapkričio 13-osios siautėjimo, kai ginkluoti džihadistai ir mirtininkai sprogdintojai surengė koordinuotus išpuolius Paryžiaus baruose, restoranuose ir vienoje koncertų salėje.

Septyni užpuolikai žuvo per atakas, o dar du – per vėliau surengtą policijos reidą, bet iki šiol tiksliai nežinoma, kiek iš viso žmonių tiesiogiai dalyvavo tuose išpuoliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.