Turkija apšaudė kurdų kontroliuojamus rajonus Sirijos Alepe

Turkija iš artilerijos

Turkija apšaudė kurdų kontroliuojamus rajonus Sirijos Alepe.<br>Sputnik nuotr.
Turkija apšaudė kurdų kontroliuojamus rajonus Sirijos Alepe.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2016, 9:49 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:00 AM

Organizacijos vadovas Ramis Abdelas Rahmanas sakė, kad turkai apšaudė kai kuriuos Alepo rajonus, tarp jų – Menagą, kurį Kurdų liaudies apsaugos daliniai (YPG) neseniai užėmė išstūmę islamistų sukilėlius.

Ankara Sirijos kurdų demokratinės sąjungos partiją (PYD) ir jos kovotojus YPG laiko Kurdistano darbininkų partijos (PKK), kuri dešimtmečius kovoja su Turkijos valstybe, atšakomis.

YPG šaltinis AFP sakė, kad turkai per apšaudymą taikėsi į strategiškai svarbų Menago karinį aerodromą, kurį kurdų pajėgos atsiėmė vėlai trečiadienį.

Alepo provincija buvo apšaudyta netrukus po to, kai Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu pareiškė, kad Ankara, jeigu prireiks, imsis karo veiksmų prieš Sirijos kurdų PYD kovotojus, kuriuos laiko teroristine grupuote.

„Mes galime, jei prireiktų, Sirijoje taikyti tokias pačias priemones kaip ir Irake bei Kandilyje“, – sakė jis per televiziją transliuotoje kalboje iš Erzindžano.

Turkijos premjeras turėjo omenyje negailestingą bombardavimų kampaniją pernai prieš PKK Irako šiaurėje, Kandilio kalnų tvirtovėje.

R.Abdel Rahmanas sakė, kad Menago bazė yra tarp dviejų svarbių kelių, vedančių iš Alepo miesto į Azazą šiaurėje, ir kad ji būtų suteikusi kurdų kovotojams starto aikštelę rengti atakoms prieš džihadistus toliau rytuose.

Sirijos vyriausybės pajėgos Menago oro pajėgų bazės kontrolę prarado 2013 metų rugpjūtį, praėjus dvejiems metams nuo konflikto Sirijoje pradžios; šis konfliktas dabar jau yra pareikalavęs daugiau kaip 260 tūkst. gyvybių ir privertęs milijonus gyventojų palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.