Su džihadistais kovojusi italė maldauja tėvų grąžinti ją namo

19-metė italė vardu Rehaily, kuri pabėgo į Siriją prisijungti prie „Islamo Valstybės“ (IV), kaip teigiama, savo šeimos dabar jau ėmė maldauti: „Atleiskite, aš noriu grįžti namo.“ Mergina paskambino savo tėvams ir ašarodama teigė norinti grįžti namo, tačiau nuo to laiko artimieji iš merginos negirdėjo nė žodžio, pasakoja „The Local.“

19-metė italė pernai vasarį pabėgo iš namų, kad prisijungtų prie „Islamo Valstybės“ Sirijoje<br>Twitter/nuotr.
19-metė italė pernai vasarį pabėgo iš namų, kad prisijungtų prie „Islamo Valstybės“ Sirijoje<br>Twitter/nuotr.
Dėl 19-metės italės ir jos šeimos saugumo pergyvenama, nes išėjimas iš „Islamo Valstybės“ gali priversti kovotojus kerštauti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Dėl 19-metės italės ir jos šeimos saugumo pergyvenama, nes išėjimas iš „Islamo Valstybės“ gali priversti kovotojus kerštauti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 8:30 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:44 PM

Jaunos merginos šeimą dabar saugo policiją, nes saugumo pajėgos bijo, kad italės skambutis gali priversti IV kovotojus kerštauti. Portalas „Il Mattino Padova“ pranešė, kad 19-metės tėvai vis labiau jaudinasi dėl savo dukros saugumo.

Po gruodį vykusio pokalbio, mergina daugiau nesusisiekė su šeima. Tai yra ilgiausias laikotarpis be kontakto po to, kai pernai vasarį jauna italė išvyko iš namų prisijungti prie teroristinės grupuotės IV Sirijoje.

Paskutinio skambučio metu Rehaily prašė pagalbos ir teigė, kad nebenori padėti IV.

Rehaily pažiūros tariamai tapo radikalizuota internetu. Pernai vasarį ji tapo vadinamąja „informacijos kariuomenės kare“ ir padėjo IV kovotojams išlikti nesusekamiems internete.

Savo socialinių tinklalapių paskyrose jauna mergina naudojo vardą Sorella Rim ir kūrė „žudymo sąrašus“, kuriuose buvo skelbiami Italijos policijos pajėgų narių veidai su jų nuotraukomis ir namų adresais.

19-metė taip pat išreiškė palaikymą IV teroristinei grupuotei teigdama: „Aš užsiimu logistika. Jaučiuosi naudinga. Mes esame teroristai ir teroras yra mūsų tikėjimo dalis. Aš palaikiau savo (Islamo) valstybę sėdėdama priešais kompiuterį ir nebeatsigręšiu. Jei manęs reiktų, galėčiau dalyvauti ir mūšio lauke.“

Rehaily šeima tuo metu tvirtino, kad jai išplovė smegenis, kad ji buvo normali jauna mergina, kuri mėgo leisti laiką mokykloje ir su šeima.

„Merginai gresia didelis pavojus, ne vien tik dėl to, kad ji Sirijoje, bet dėl to, kad palikti teroristinę organizaciją reiškia žaisti su mirtimi“, – „Il Gazzettino“ portalui teigė imamas Kamelas Layachi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.