Sirijoje tūkstančiai žmonių gali būti mirę nuo bado

Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių vadovas Zeidas Ra'ad Al Husseinas

Anot JT žmogaus teisių vadovo, žmogaus teisės šalyje buvo „siaubingai pažeistos“ per penkerius metus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Anot JT žmogaus teisių vadovo, žmogaus teisės šalyje buvo „siaubingai pažeistos“ per penkerius metus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 12:40 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:07 AM

„Griežtai uždrausta sąmoningą badavimą naudoti kaip karo ginklą. Miestai yra apsiausti, todėl civiliai negauna būtiniausių dalykų, pavyzdžiui, maisto“, – sakė Z. R. al Husseinas.

JT žmogaus teisių vadovas pabrėžė, kad situacija yra beviltiška. Manoma, kad pastaraisiais metais ir šiuo metu 480 tūkst. žmonių yra įkalinti apgultuose Sirijos miesteliuose ir kaimuose.

Pagalbos darbuotojai teigia, kad Madajos mieste Sirijoje kelios dešimtys žmonių mirė iš bado. Tačiau Z. R. al Husseinas įspėjo, kad padėtis gali būti daug blogesnė. „Tūkstančiai žmonių gali būti mirę iš bado“, – sakė vadovas.

Buvo tikimasi, kad pirmosios taikos paliaubos per penkias ateinančias dienas leis suteikti pagalbą dar 154 tūkst. apsiaustose teritorijose gyvenančių žmonių.

Anot JT žmogaus teisių vadovo, žmogaus teisės šalyje buvo „siaubingai pažeistos“ per penkerius metus.

„Tūkstančiai antskrydžių nuniokojo mokyklas ir turgavietes, tūkstančiai bombų numesta iš sraigtasparnių. Nuo metų pradžios sugriauta mažiausiai 10 ligoninių ir kitų gydymo įstaigų“, kalbėjo Z. R. al Husseinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.