Rusija ir Sirija naudoja migrantų krizę kaip ginklą?

NATO pajėgų Europoje vadas,

Ph.Breedlove'as, kuris taip pat yra JAV pajėgų Europoje štabo viršininkas, kėlė prielaidą, kad tokiais veiksmais siekiama nukreipti didžiųjų Vakarų valstybių dėmesį nuo tikrųjų tos krizės priežasčių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Ph.Breedlove'as, kuris taip pat yra JAV pajėgų Europoje štabo viršininkas, kėlė prielaidą, kad tokiais veiksmais siekiama nukreipti didžiųjų Vakarų valstybių dėmesį nuo tikrųjų tos krizės priežasčių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-03-02 07:48, atnaujinta 2017-06-05 21:46

28 šalių karinio aljanso pajėgų vyriausiasis vadas Amerikos įstatymų leidėjams sakė, kad didžiulis pabėgėlių antplūdis iš karo krečiamos Sirijos destabilizuoja padėtį Europos valstybėse, kuriose jie prašosi prieglobsčio, o tai paranku Maskvai.

„Rusija ir Assado režimas kartu sąmoningai paverčia migraciją ginklu, mėgindami užkrauti nepakeliamą naštą Europos struktūroms ir palaužti Europos ryžtą“, – sakė Ph.Breedlove'as Senato ginkluotųjų pajėgų komitetui.

Kalbėdamas apie Rusijos šešis mėnesius vykdytą aviacijos kampaniją, per kurią buvo palaikomos B.al Assado pajėgos, taip pat Sirijos režimo aviacijos naudojamą taktiką – mėtyti sprogmenų prikrautas statines civilių gyvenamose teritorijose, Ph.Breedlove'as sakė, kad Maskva ir Damaskas sąmoningai spaudžia sirus masiškai palikti savo šalį.

Ph.Breedlove'as, kuris taip pat yra JAV pajėgų Europoje štabo viršininkas, kėlė prielaidą, kad tokiais veiksmais siekiama nukreipti didžiųjų Vakarų valstybių dėmesį nuo tikrųjų tos krizės priežasčių.

„Negaliu rasti (tokiai taktikai) kitokių priežasčių negu (norą), kad pabėgėliai judėtų ir taptų kieno nors kito problema“, – aiškino Ph.Breedlove'as.

Generolas pridūrė, kad padėtį dar labiau blogina faktas, kad vis daugiau užsieniečių, kurie kovėsi Sirijoje, grįžta į savo šalis, įgiję patirties ir įgūdžių mūšiuose bei neretai perėmę ekstremistines ideologijas.

„Pastaraisiais mėnesiais ir metais tame pabėgėlių sraute įžvelgėme augantį nusikalstamumą, terorizmą ir užsieniečių kovotojų skaičių“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.