Savižudis sprogdintojas Irake pražudė mažiausiai 47 žmones

[[ge:lrytas:lrytas:835256]]

Sprogimas pražudė 47 žmones, iš jų apie 20 saugumo pajėgų narių.<br>AFP nuotr.
Sprogimas pražudė 47 žmones, iš jų apie 20 saugumo pajėgų narių.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 1:55 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 2:12 PM

Babilio provincijos tarybos saugumo komiteto vadovas Falehas al Radhi sakė, kad ši „ataka buvo įvykdyta patikros poste prie šiaurinio įvažiavimo į al Hilą“.

Vienas al Hilos ligoninės gydytojas nurodė, kad sprogimas užmušė 47 žmones, iš jų apie 20 saugumo pajėgų narių. Medikas pridūrė, kad dar bent 72 žmonės buvo sužeisti.

F.al Radhi ir policijos pareigūnai patvirtino aukų ir sužeistųjų skaičių, kuris buvo didesnis negu per visus kitus užminuotų automobilių sprogdinimus, įvykdytus Irake šiais metais.

Pareigūnai nurodė, kad mirtininkas detonavo sprogmenų prikrautą sunkvežimį, kai buvo sustabdytas patikros poste budėjusių pareigūnų, mėgindamas įvažiuoti į al Hilą.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matėsi nuniokotas postas, kuriame tokiu paros metu paprastai stovi daugybė automobilių, laukiančių, kada juos patikrins saugumo pareigūnai.

Tokias atakas dažniausiai rengia džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), nors jis nebeturi nuolatinių pozicijų į pietus nuo Bagdado nuo 2014 metų pabaigos, kai Irako saugumo pajėgos ir jas palaikančios ginkluotos grupės pradėjo atsakomąjį puolimą.

2014 metų kovą mirtininkui susisprogdinus prie patikros posto šalia al Hilos, kuri yra už maždaug 80 km į pietus nuo sostinės, žuvo 50 žmonių, o dar per 150 buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.