Padvigubėjo Šiaurės Korėjos kibernetinių atakų

Penktadienį Pietų Korėjos šnipinėjo agentūra šalies įstatymų leidėjams pranešė, kad pastarąjį mėnesį Šiaurės Korėja surengė dvigubai daugiau kibernetinių išpuolių nei įprastai, skelbia naujienų agentūra AP.

Seulas pranešė, kad per pastarąjį mėnesį Šiaurės Korėja surengė dvigubai daugiau kibernetinių išpuolių nei įprastai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Seulas pranešė, kad per pastarąjį mėnesį Šiaurės Korėja surengė dvigubai daugiau kibernetinių išpuolių nei įprastai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 1:23 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:03 AM

Parlamento komiteto posėdyje nacionalinė žvalgybos tarnyba paskelbė, kad Šiaurės Korėja nesėkmingai bandė įsilaužti į geležinkelių transporto kontrolės sistemą ir šalies finansinių institucijų kompiuterių tinklus. Teigiama, kad atakos buvo surengtos vėlyvą vasarį ir kovo pradžioje.

Žvalgybos tarnyba taip pat apkaltino Pchenjaną bandymu įsilaužti į 300 išmaniųjų telefonų, priklausančių užsienio reikalų, saugumo ir kariuomenės pareigūnams. Šiaurės Korėjos programišiams pavyko įsilaužti į keturiasdešimties pareigūnų telefonus ir iš jų pavogti tekstines ir balso žinutes bei asmenų kontaktinius duomenis, teigė anonimu norėjęs išlikti pareigūnas.

Seulas ir anksčiau buvo apkaltinęs Pchenjaną surengus panašias atakas, tačiau pastarasis visus jam mestus kaltinimus neigė.

Dviejų kaimynių santykiai dar labiau pašlijo po to, kai metų pradžioje Šiaurės Korėja surengė branduolinio ginklo bandymą ir paleido ilgo nuotolio raketas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.