Pilietinio karo Sirijoje kaina jau perkopė 200 mlrd. JAV dolerių

[[ge:lrytas:lrytas:1497977]]

Pilietinis karas Siriją smaugia jau penkerius metus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pilietinis karas Siriją smaugia jau penkerius metus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-03-31 09:21, atnaujinta 2017-05-31 02:06

„Ekonominė žala ir žala infrastruktūrai viršija 200 mlrd. JAV dolerių“, – sakė B.al Assadas Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

„Ekonominiai klausimai galės būti išspręsti iškart po to, kai Sirijoje stabilizuosis situacija, bet infrastruktūros atkūrimui reikės daugiau laiko“, – sakė prezidentas interviu, kuris buvo verčiamas į rusų kalbą.

Sirijos lyderis sakė, kad visos būsimos sutartys dėl pagalbos atstatant šalį bus pasirašomos su kompanijomis iš tų valstybių, kurios rėmė Damaską kruvino konflikto metu.

„Suprantama, tikimės, kad šiame procese pagrindinį vaidmenį atliks trys pagrindinės šalys, rėmusios Siriją per šią krizę: Rusija, Kinija bei Iranas“, – sakė B.al Assadas.

Prezidentas taip pat sakė, kad šios karo nuniokotos šalies pereinamojo laikotarpio vyriausybėje turėtų būti ir režimo, ir opozicijos atstovų.

Būtų „logiška, kad joje būtų atstovaujama nepriklausomoms jėgoms, opozicijos jėgoms ir jėgoms, kurios lojalios vyriausybei“, sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.