Prancūzija kaltina Sirijos valdžią paliaubų pažeidimu

Prancūzija penktadienį apkaltino valdantįjį Sirijos režimą trapių paliaubų pažeidimu

Siriją alina pilietinis karas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Siriją alina pilietinis karas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Apr 1, 2016, 4:48 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:23 PM

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija (URM) dar apkaltino prezidento Basharo al-Assado režimą mėginimu pakenkti tarptautinės bendruomenės pastangoms išspręsti konfliktą.

URM atstovas nurodė, kad per Damasko priemiesčių bombardavimus iš valdančiojo režimo lėktuvų ketvirtadienį taikytasi į civilius, kurių dešimtys žuvo ar buvo sužeista.

„Ši ataka, per kurią tyčia taikytasi į civilius, rodo, kad šis režimas tęsia savo (karinę) veiklą ir pažeidžia paliaubas“, – sakė URM atstovas Romainas Nadalis.

„Šiuo apgailėtinu aktu siekta terorizuoti Sirijos žmones ir pakenkti tarptautinės bendruomenės pastangoms rasti politinį sprendimą“, – pridūrė jis.

JT vedamos derybos turėtų netrukus vėl atsinaujinti Ženevoje, bet abi pusės atsidūrė aklavietėje dėl B.al Assado likimo – opozicija primygtinai reikalauja, kad jis pasitrauktų dar iki sutarimo dėl laikinosios vyriausybės.

B.al Assadas trečiadienį interviu sakė, kad bet kurioje laikinojoje vyriausybėje turėtų būti ir dabartinio režimo, ir opozicijos atstovų, bet nepatikslino, kurios opozicijos grupės galėtų joje dalyvauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.