B.Obama įspėjo: teroristai gali bandyti rengti branduolinę ataką

[[ge:lrytas:lrytas:239052]]

JAV prezidentas Barackas Obama įspėjo dėl realios grėsmės, kad teroristai gali pabandyti surengti branduolinę ataką, kuri „visiškai pakeistų mūsų pasaulį“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Barackas Obama įspėjo dėl realios grėsmės, kad teroristai gali pabandyti surengti branduolinę ataką, kuri „visiškai pakeistų mūsų pasaulį“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-04-02 09:17, atnaujinta 2017-05-30 19:02

Susitikimo dalyviams jis priminė, kad pasaulio šalys ėmėsi konkrečių priemonių branduoliniam terorizmui užkirsti. Tačiau, jei „Islamo valstybė“ (IS) sugebėtų gauti branduolinį ginklą, tai taptų viena didžiausių grėsmių viso pasaulio saugumui. „Nėra jokių abejonių, kad šių bepročių žinioje atsidūrus branduoliniam ginklui ar branduolinėms medžiagoms, jie tikrai juos panaudotų išžudyti kuo daugiau žmonių“, – kalbėjo JAV lyderis.

B. Obama taip pat išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos, kuri stiprina savo karines jėgas branduolinių ginklų mažinimo sąskaita. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atsisakė dalyvauti lyderių susitikime Vašingtone, o Pakistano ministrui pirmininkui, dar vienos branduolinės šalies atstovui, vizitą teko atšaukti po kruvinų sprogdinimų Lahore.

Kita vertus, JAV prezidentas pasidžiaugė progresu didelėje pasaulio dalyje, kur šalys atsisako branduolinio ginklo medžiagų. Anot jo, tai jau įvyko Pietų Amerikoje, netrukus panašus progresas laukiamas Vidurio Europoje ir Pietryčių Azijoje.

Baigiantis branduolinio saugumo viršūnių susitikimui, pasaulio lyderiai dar kartą patvirtino savo įsipareigojimus kovoti su branduolinio ginklo platinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.