Sirijos sukilėliai nutraukė džihadistų tiekimo kelią su Turkija

Sirijos sukilėliai

Sirijos sukilėliai nutraukė džihadistų tiekimo kelią su Turkija.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Sirijos sukilėliai nutraukė džihadistų tiekimo kelią su Turkija.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 10:14 PM, atnaujinta May 30, 2017, 2:54 AM

„Sukilėlių grupės ir islamistai perėmė al Raijaus kontrolę“, šį šiaurės rytų miestą prie Sirijos ir Turkijos sienos buvo užėmę „Islamo valstybės“ džihadistai, nurodė SOHR.

„Čia yra pagrindinė ir paskutinė perėja į Turkiją“, – pažymi SOHR, kurios vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP, kad sukilėliai įžengė į al Raijų ketvirtadienį po dvi paras trukusių susirėmimų.

Pasak R.Abdel Rahmano, džihadistai vis dar kontroliuoja perėją toliau į rytus Halvanijės mieste, bet per „Al-Raijų jie daugiausia įsiveždavo džihadistus, o Halvanijė buvo rezervuota aukštiesiems vadams“.

Pastaraisiais mėnesiais IV patyrė virtinę pralaimėjimų, prarado senovės miestą Palmyrą, rytinę Damasko dalį kovo mėnesį atidavė valdančiojo režimo pajėgoms.

Nuo vasario 27-osios,.kai įsigaliojo paliaubos, smarkiai sumažėjo smurto Sirijoje, bet IV, su „al Qaeda“ susijusio „al Nusra Fronto“ ir kitų džihadistų grupių kontroliuojamose teritorijose paliaubos negalioja.

R.Abdel Rahmanas sakė, kad pastarosiomis dienomis IV prarado kontrolę mažiausiai 18 kaimų šiaurinėje Alepo provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.