JAV perspėjo apie tikėtiną grėsmę turizmo objektams Turkijoje

Jungtinių Valstijų

Turkijoje pastaruoju metu netrūksta teroristinių išpuolių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Turkijoje pastaruoju metu netrūksta teroristinių išpuolių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Apr 9, 2016, 5:57 PM, atnaujinta May 29, 2017, 9:18 PM

„JAV misija Turkijoje norėtų informuoti JAV piliečius, kad esama tikėtinų grėsmių turistinėse vietovėse, ypač viešose aikštėse ir prieplaukose Stambule bei Antalijoje, – sakoma oficialiame tinklalapyje skelbtame perspėjime keliautojams. – Prašome būti ypač atsargius, jeigu esate prie tokių vietų.“

Šis perspėjimas buvo paskelbtas praėjus trims savaitėms po to, kai mirtininkas detonavo bombą Nepriklausomybės gatvėje (Istiklal Caddesi) Stambulo širdyje – pėsčiųjų bulvare, kuriame susitelkę daug populiarių parduotuvių. Per tą išpuolį, dėl kurio pareigūnai kaltino džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), žuvo keturi žmonės, sužeisti dešimtys.

Dėl virtinės atakų Ankaroje ir Stambule, siejamų su kurdų kovotojais ir džihadistais, padėtis šalyje tapo labai įtempta, o užsienio ambasados ragino savo šalių piliečius būti budrius.

Penktadienio vakarą Izraelis dar kartą perspėjo savo piliečius vengti vykti į Turkiją arba „kiek įmanoma greičiau išvykti“ iš tos šalies.

„Įvertinę padėtį, pakartojame ir dar labiau pabrėžiame, kad Turkijoje gresia aukšto lygio pavojus“, – nurodė Izraelio kovos su terorizmu biuras.

„Egzistuoja betarpiška atakų, kurios gali būti įvykdytos toje šalyje, grėsmė, todėl mes pabrėžiame, kad ši grėsmė galioja visiems turistiniams objektams Turkijoje“, – pridūrė agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.