Sirija neigia atakavusi pabėgėlių stovyklą

Sirijos režimas paneigė bet

Sirija neigia atakavusi pabėgėlių stovyklą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sirija neigia atakavusi pabėgėlių stovyklą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 3:22 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:58 AM

Atitinkami „tendencingų žiniasklaidos priemonių“ pranešimai nėra teisingi, pareiškė kariuomenės vadovybė, kuria remiasi valstybinė naujienų agentūra SANA.

Priešingai, esą yra vis daugiau informacijos, kad „teroristinės organizacijos“ pastaruoju metu sąmoningai atakavo civilinius taikinius.

Rusijos kariškiai penktadienį tvirtino, kad jokie šalies karo lėktuvai neskraidė virš ankstesnę dieną subombarduotos pabėgėlių stovyklos Sirijoje, užsimindami, kad tą ataką galėjo surengti su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi grupuotė „al Nusra Front“. 

„Įdėmiai išnagrinėjome to rajono oro erdvės stebėsenos informaciją, surinktą 2016 metų gegužės 4–5 dienomis. Ten nebuvo jokių Rusijos arba kokių nors kitų orlaivių skrydžių“, – kariuomenės atstovas Igoris Konašenkovas sakė Rusijos naujienų agentūroms. 

„Sprendžiant iš žalos, parodytos nuotraukose ir vaizdo įrašuose, ta stovykla galėjo būti subombarduota sąmoningai arba per klaidą iš salvinės raketų ugnies sistemų, kurias tame rajone dabar labai aktyviai naudoja „al Nusra“ teroristai“, – aiškino I.Konašenkovas. 

Sirijos kariuomenė esanti neigė kaip nors susijusi su ketvirtadienį įvykdytais smūgiais, per kuriuos teritorijoje, kontroliuojamoje „al Nusra Front“ džihadistų ir sukilėlių sąjungininkų, žuvo bent 28 civiliai. 

Jungtinių Tautų žmogaus teisių vadovas Zeidas Ra'adas Al Husseinas (Zeidas Raadas Huseinas) penktadienį sakė, kad aviacijos smūgiai, kurių taikiniu tapo Sirijos viduje perkeltų žmonių stovykla Idlibo provincijoje, buvo beveik neabejotinai neatsitiktiniai ir tikriausiai prilygsta karo nusikaltimui. 

Pasak jo, informacija apie tuo smūgius dar nėra patvirtinta, bet „pirminiai pranešimai“ rodo, kad dėl jų kaltos Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgos. 

Tarp civilių, žuvusių per incidentą netoli sienos su Turkija, buvo moterų ir vaikų, o dar apie 50 žmonių buvo sužeisti.  Režimo priešininkai dėl vakarykščio stovyklos bombardavimo prieš tai apkaltino vyriausybines pajėgas. Tai esą yra „akivaizdus nusižengimas“ tarptautinėms konvencijoms.

Atakuota pabėgėlių stovykla yra Idlibo provincijoje, kurioje iki šiol daugiausiai antskrydžius rengė Sirijos ir jos sąjungininkės Rusijos lėktuvai. JAV vadovaujama tarptautinė koalicija paprastai „Islamo valstybės“ (IV) pozicijas atakuoja toliau šalies rytuose. Sukilėliai Sirijoje aviacijos neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.