Britų naikintuvai prie Estijos vėl perėmė Rusijos orlaivius

Jungtinės Karalystės naikintuvai antradienį perėmė penkis Rusijos orlaivius, artėjančius prie Estijos oro erdvės. tai ne pirmas toks incidentas šią savaitę. Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai „Typhoon“ gegužės 12 dieną taip pat perėmė tris Rusijos karinius krovininius lėktuvus, kurie nepranešė apie savo artėjimą prie Baltijos šalių oro erdvės, rašo „The Guardian“.

Rusai patikrino britų naikintuvų „Typhoon“ budrumą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Rusai patikrino britų naikintuvų „Typhoon“ budrumą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 11:50 AM, atnaujinta May 25, 2017, 5:31 AM

Britų naikintuvai antradienį Šiaurės Estijoje perėmė du Rusijos naikintuvus Su-27 ir žvalgybos orlaivį „IL-20 Coot-A“. Pasak Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos, po to buvo aptikti ir perimti dar du Su-27 naikintuvai.

„Rusijos orlaiviai skrido nesiųsdami identifikavimo kodų ir nesusisiekė su regiono oro kontrolės centrais“, – kalbėjo ministerijos atstovas.

Praėjusį ketvirtadienį Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai pakilo iš Amario oro bazės, kai Rusijos kariniai krovininiai lėktuvai artėjo prie prie Baltijos šalių oro erdvės, nepranešę apie savo veiksmus.

Keturi britų naikintuvai „Typhoon“ balandį buvo atsiųsti į Estiją palaikyti NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse. Britų naikintuvai Estijoje liks iki rugpjūčio pabaigos.

„Mes ir toliau saugosime Baltijos šalių oro erdvę NATO ir mūsų sąjungininkų vardu“, – aiškino Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Michaelas Fallonas.

Ankstesnio pajėgų dislokavimo metu britų naikintuvai „Typhoon“ 17 kartų buvo pakelti į orą dėl artėjančių lėktuvų ir perėmė daugiau nei 40 Rusijos orlaivių.

Vasarį Britų Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai „Typhoon“ perėmė du link Jungtinės Karalystės oro erdvės artėjančius Rusijos bombonešius „Tupolev Tu-160“

„Kadangi kelerius metus turėjome patirties dirbdami šioje teritorijoje, žinome, kad galime tikėtis panašių Rusijos veiksmų ateinančiais mėnesiais“, – kalbėjo Karališkųjų oro pajėgų Losimauto įgulos vadas Gordonas Melville'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.