Damaskas leido gabenti pagalbą į 19 apsiaustų Sirijos miestų

Sirijos vyriausybė leido

Sirijos vyriausybė leido Jungtinėms Tautoms (JT) sausumos keliu gabenti pagalbos krovinius į 19 apsiaustų miestų ir regionų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sirijos vyriausybė leido Jungtinėms Tautoms (JT) sausumos keliu gabenti pagalbos krovinius į 19 apsiaustų miestų ir regionų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 7:23 PM, atnaujinta May 22, 2017, 6:41 AM

JT specialusis pasiuntinys Staffanas de Mistura ketvirtadienį Ženevoje sakė, kad išduotas leidimas gabenti pagalbą į „visas 19 apsuptų teritorijų“. Jis galios iki birželio pabaigos. Tačiau tai esą nereiškia, kad pagalba iš tikrųjų ir pasieks mietus. Pasak S. de Misturos, Sirijos vyriausybė jau ne kartą yra išdavusi leidimus, tačiau vis tiek stabdė pagalbos vilkstines, informuoja agentūra AFP.

Pagalbos siuntos Sirijos civiliams didžia dalimi priklausomos nuo vyriausybės pritarimo. Sausumos kelias yra efektyviausias būdas nuvežti krovinius į apsiaustus miestus, tačiau Damaskas iki šiol daug kartų neleido to daryti.

19-oje apsiaustų miestų ir regionų, JT duomenimis, gyvena 600 000 žmonių, neturinčių pakankamai maisto, geriamo vandens ir medikamentų. Daugumą teritorijų yra apsupusios vyriausybinės pajėgos.

JT jau ne kartą prašė Sirijos vyriausybės leisti tiekti pagalbą sausumos keliu. Pastaruoju metu buvo diskutuojama ir apie oro tiltą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.