Talibano lyderis pasiuntė perspėjimą JAV

Naujasis Talibano lyderis Haibatullah Akhundzada šeštadienį savo

Tai pirmas H.Akhundzados pareiškimas nuo jo pirmtako A.Mansouro žūties gegužę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tai pirmas H.Akhundzados pareiškimas nuo jo pirmtako A.Mansouro žūties gegužę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jul 2, 2016, 12:00 PM, atnaujinta May 20, 2017, 2:10 AM

„Pripažinkit tikrovę vietoje beprasmio jėgos ir raumenų naudojimo ir nutraukit okupaciją“, – sakoma jo kalboje musulmonų šventės Id al Fitro, kuria baigiasi pasninkų mėnesis Ramadanas, išvakarėse.

„Mūsų žinia amerikiečių įsiveržėliams ir jų sąjungininkams yra tokia: afganų musulmonų žmonės nebijo nei jūsų jėgos, nei jūsų (karinės) gudrybės. Jie kankinystę per konfrontaciją su jumis laiko branginamu savo gyvenimo tikslu, – pridūrė H.Akhundzada. – Jūs susiduriate ne su grupe ar frakcija, bet su tauta. Jūs nelaimėsit (jei Dievas panorės).“

Tai pirmas H.Akhundzados pareiškimas nuo jo pirmtako Akhtaro Mansouro žūties gegužę, kai jis buvo nukautas iš JAV bepiločio lėktuvo kaimyniniame Pakistane.

Prieš dvi dienas, talibams sostinės Kabulo pakraštyje susprogdinus dvi bombas, žuvo mažiausiai 32 afganų policininkai, sužeisti dar 78.

„Mūsų žinia įsiveržėlių rėmėjams yra tokia: per pastaruosius 15 metų galėjote susivokti, kad esat naudojami Amerikos tikslų įgyvendinimui“, – sakė H.Akhundzada ir dar pridūrė: „Jūsų parama ir prisijungimas prie įsiveržėlių yra tarsi darbas tų bjaurių veidų, kurie per mūsų praeities istoriją rėmė britus ir sovietus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.