Jungtinė Karalystė Estijoje ir Lenkijoje dislokuos 650 karių

Jungtinė Karalystė Varšuvoje

Varšuvoje vyksta NATO viršūnių susitikimas.<br>AP nuotr.
Varšuvoje vyksta NATO viršūnių susitikimas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 9:30 AM, atnaujinta May 19, 2017, 1:30 PM

Jungtinė Karalystė Estijoje dislokuos 500 kareivių, o Lenkijoje – 150, penktadienį sakė britų vyriausybės šaltinis. Apie tai ministras pirmininkas Davidas Cameronas esą paskelbs penktadienį Varšuvoje.

Didžioji Britanija ir toliau nori „būti vienu svarbiausių variklių Atlanto aljanse“, sakė šaltinis ir pridūrė: „Mes ne tik patvirtinsime ryžtingą savo paramą NATO, mes ją įrodysime dislokuodami sausumos dalinius“.

D. Cameronas viršūnių susitikime, be to, garantuos, kad keturių britų „Typhoon“ tipo lėktuvų dislokacija Baltijos šalyse bus pratęsta. Po britų balsavimo referendume dėl „Brexit“ vyriausybė Londone tikriausiai nori aiškiai pareikšti, kad Aljanse lieka patikima partnerė.

Dvi dienas truksiančiame viršūnių susitikime NATO priims sprendimą dėl maždaug 4 000 karių dislokacijos trijose Baltijos valstybėse bei Lenkijoje. Vokietija perims vadovavimą batalionui Lietuvoje.

Taip NATO reaguoja į didėjantį rytinių narių susirūpinimą dėl Rusijos elgesio. Ši 2014 metais aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.