Narkotikų karai Meksikoje: nušauta 14 žmonių iš dviejų šeimų

Siudad

Nuo 2006 metų, kai Meksikos vyriausybė suintensyvino kovą su narkotikų karteliais, šioje šalyje buvo nužudyti ar dingo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Nuo 2006 metų, kai Meksikos vyriausybė suintensyvino kovą su narkotikų karteliais, šioje šalyje buvo nužudyti ar dingo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2016, 12:35 PM, atnaujinta May 19, 2017, 7:46 AM

Abu užpuolimai, kaip manoma, yra susiję su ginču tarp konkuruojančių Siudad Viktorijos gaujų, sakė Tamaulipaso valstijos generalinis sekretorius Herminio Garza Palaciosas, kuris tų grupių neidentifikavo.

Užpuolikai į vienus namus Lopes Mateoso rajone įsiveržė 7 val. ryto (15 val. Lietuvos laiku) ir nužudė du vyrus, keturias moteris ir penkias mergaites, sakė jis.

Po maždaug 45 minučių ginkluoti vyrai įsiveržė į kitos šeimos namus Revoliusiono rajone, kur nužudė vyrą ir dvi moteris, be to, sužeidė dar keturis žmones.

Valstijos ir federaliniai pareigūnai tiria nusikaltimus ir ieško žudikų.

„Kaip rodo mūsų preliminarus tyrimas, ... tie įvykiai buvo ginčo tarp dviejų mieste konkuruojančių gaujų rezultatas“, – sakė H.Garza Palaciosas.

Tamaulipasas yra tarp šalies valstijų, kuriose smurtas yra didžiausias. Joje daug metų itin žiauriai kariauja narkotikų karteliai „Golfos“ ir „Zetas“.

Nuo 2006 metų, kai Meksikos vyriausybė suintensyvino kovą su narkotikų karteliais, šioje šalyje buvo nužudyti ar dingo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.

Yra pranešta apie maždaug 28 tūkst. žmonių dingimą; 5 tūkst. tų žmonių yra iš Tamaulipaso, rodo oficialūs skaičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.