Vokietija nubaudė prie nukirstų galvų pozavusį džihadistą

Frankfurto teismas nuteisė šalia nukirstų galvų pozavusį jauną džihadistą. 21-erių metų radikalas Aria Labjedvardi Vokietijoje už grotų praleis dvejus metus dėl to, kad įvykdė karo nusikaltimą, rašo „The Local“.

Vokietija nubaudė Sirijoje prie nukirstų galvų nuotraukose pozavusį džihadistą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Vokietija nubaudė Sirijoje prie nukirstų galvų nuotraukose pozavusį džihadistą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 1:26 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:20 AM

Iš Irano kilusį A.Labjedvardį Vokietijoje užverbavo radikalai. Jis 2014 metų pirmoje pusėje mažiausiai kelioms savaitėms buvo nukeliavęs į Siriją.

Sirijoje jaunasis džihadistas prisijungė prie kraštutinių pažiūrų kovotojo, kuris žinomas tik kaip Vedatas V. Šis vyras vis dar yra laisvėje.

Tų metų kovą arba balandį džihadistai – įskaitant A.Ladjedvardį ir Vedatą V. – užpuolė Sirijos armijos patikros punktą Idlibo provincijoje. Radikalai į nelaisvę paėmė du Sirijos karius, nukirto jiems galvas, o šias pasmeigė ant metalinių strypų.

„Kaltinamasis pozavo šalia nupjautų galvų ir leidosi nufotografuojamas tris kartus, nes norėjo sumenkinti žuvusiuosius, kuriuos jis laikė „stabmeldžiais be garbės“, – pranešė Frankfurto teismas.

Vedatas V. vėliau vieną iš nuotraukų paviešino socialiniame tinkle „Facebook“. Nuotraukos taip pat buvo aptiktos A.Ladjedvardi motinos telefone ir viename kompiuteryje.

A.Ladjedvardi anksčiau teisme tvirtino nenorėjęs būti tose nuotraukose ir „neįsivaizdavo, kad nuotraukos pateks į socialinius tinklus“. Jaunuolis prisipažino, kad jį apmokė kovoti, tačiau tikino kelionės į Siriją metu neprisijungęs prie jokių džihadistinių organizacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.