„Valymas“ tęsiasi: Stambulo policija surengė reidus teismuose

Neaišku, kiek įtariamųjų buvo sulaikyta per tuos reidus.

Stambulo teismuose surengti reidai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Stambulo teismuose surengti reidai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2016, 12:45 PM, atnaujinta May 15, 2017, 9:59 PM

Policija pradėjo kratas pagrindiniame miesto Čahlajano teisme ir Gaziosmanpašos ir Bakirkojaus rajonų teismuose, su orderiais areštuoti 173 ten dirbančius žmones, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Įtariama, kad tie asmenys yra susiję su JAV gyvenančiu turkų dvasininku Fethullah Gulenu, kurį Ankara kaltina dėl žlugusio liepos 15-osios bandymo nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Neaišku, kiek įtariamųjų buvo sulaikyta per tuos reidus.

Kaip rodo oficialūs skaičiai, šalyje po nesėkmingo pučo taikant griežtas priemones įtariamų F.Guleno šalininkų atžvilgiu jau buvo sulaikyta daugiau kaip 35 tūkst. žmonių, bet 11 597 iš jų vėliau buvo paleisti.

R.T.Erdoganas yra sakęs, kad tokio valymo reikia siekiant išnaikinti F.Guleno „virusą“ Turkijos institucijose, tačiau kritikai reiškė nuogąstavimus, kad vien dėl savo masto tai jau virto raganų medžiokle.

Atskirai sekmadienį vakare buvo sulaikytas buvęs vyriausiasis šalies rytuose esančio Erzurumo regiono prokuroras, bandęs kirsti sieną ir patekti į Siriją.

Ekremą Beyaztasą pasieniečiai sučiupo į pietus nuo Turkijos miesto Kiliso, sakė vienas turkų pareigūnas, kuris prašė neskelbti jo pavardės. Kol kas neaišku, kodėl E.Beyaztasas vyko į Siriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.