JK nepatvirtino, kad gintų NATO sąjungininkes nuo Rusijos

Didžiosios Britanijos

JK nepatvirtino, kad gintų NATO sąjungininkes nuo Rusijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JK nepatvirtino, kad gintų NATO sąjungininkes nuo Rusijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 11:58 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:35 AM

Birmingeme, debatų dėl partijos pirmininko posto metu, Džeremio Korbino kelis kartus paklausė, ar jis palaikytų pagrindinio karinio Aljanso principo, kolektyvinės gynybos, įgyvendinimą. Šiuo principu teigiama, kad vienos NATO narės užpuolimas yra visų bloko narių užpuolimas. Dž. Korbinas nepatvirtino, kad būdamas valdžioje palaikytų šį principą. Užuot tai patvirtinęs, jis pabrėžė diplomatinių sprendimų svarbą, teigdamas, kad nori pasiekti, kad pasaulyje iš viso nereikėtų kariauti.

„Pirmiausia apskritai reikėtų stengtis to išvengti. Reikėtų pradėti dialogą su Rusija ir paprašyti jos gerbti valstybių sienas „, – teigė Dž. Korbinas. Jis pridūrė, kad stengtųsi demilitarizuoti sienas tarp Rusijos ir Ukrainos bei kitų Rytų Europos valstybių.

Leiboristų partijoje po birželio 23 d. referendumo prasidėjo sąmyšis. Veteranui Dž. Korbinui partijos lyderio poste iššūkį metė kitas partijos narys, Ovenas Smitas.

Debatuose O. Smitas teigė, kad prireikus jis suteiktų pagalbą kitai NATO narei.

Praeityje Dž. Korbinas palaikė pasiūlymą Britanijai pasitraukti iš NATO, tačiau pastaruoju metu jis pasisakė, kad Aljanso vaidmuo turėtų būti labiau ribotas.

Favoritu užimti Leiboristų partijos lyderio postą laikomas Dž. Korbinas. Šių rinkimų rezultatai turėtų paaiškėti rugsėjo 24 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.