Filipinų narkotikų karas tęsiasi: aukų jau 1,8 tūkst.

Prezidentui Rodrigo Duterte atėjus į valdžią ir paskelbus narkotikų karą, su

R.Duterte Filipinuose paskelbė karą narkotikams.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
R.Duterte Filipinuose paskelbė karą narkotikams.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2016, 12:20 PM, atnaujinta May 15, 2017, 5:37 AM

Jungtinėms Tautoms (JT) pareikalavus užbaigti žudynes, R.Duterte vėlyvos naktinės konferencijos metu sekmadienį pagrasino išstoti iš organizacijos ir pakviesti Kiniją bei kitas šalis kartu suformuoti naują pasaulinę organizaciją. Prezidentas taip pat apkaltino JT, kad šios nevykdo savo įsipareigojimų.

Tačiau Filipinų užsienio reikalų ministras Perfecto Yasay pirmadienį sakė, kad šalis liks JT nare, o prezidento R.Duterte komentarus apibūdino „didelio nusivylimo ir susierzinimo“ išraiška.

„Esame įsipareigoję JT, nepaisant daugybės mūsų nusivylimų šia tarptautine organizacija“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė P.Yasay.

Dar sekmadienį buvo teigiama, kad per septynias savaites vykdomą R.Duterte narkotikų karą nužudyta 900 įtariamų narkotikų prekeivių. Pirmadienį Filipinų nacionalinės policijos vadas Dela Rosa Senato komitetui, tiriančiam neteisminius žudymus, sakė, kad per policijos operacijas nužudyta 712 narkotikų prekeivių ir vartotojų. D.Rosos teigimu, policija taip pat vykdo tyrimą dėl 1067 su narkotikais siejamų nužudymų, nesusijusių su policijos darbu.

P.Yasay sakė, kad R.Duterte pasižadėjo kovoje su narkotikais gerbti žmogaus teises ir policijai nurodė vykdyti tyrimą bei patraukti pažeidėjus baudžiamojon atsakomybėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.