Rusija nebevykdys antskrydžių prieš Siriją iš Irano

Iranas pirmadienį paskelbė, kad Rusija nustojo naudotis toje šalyje esančia karine oro baze, kad vykdytų antskrydžius Sirijoje, skelbia „Reuters“ ir AP.

Iranas paskelbė, kad Rusija nebesinaudos toje šalyje esančia karine oro baze.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Iranas paskelbė, kad Rusija nebesinaudos toje šalyje esančia karine oro baze.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2016, 12:05 PM, atnaujinta May 15, 2017, 5:37 AM

Maskva prieš savaitė pareiškė, kad jos kariniai orlaiviai skrido iš karinės bazės Irane, kad bombarduotų taikinius Sirijoje.

„Rusija neturi jokios karinės bazės Irane ir jos pajėgos čia nėra įsikūrusios, – aiškino Irano užsienio ministerijos atstovas Bahramas Qasemi. – Rusija įvykdė savo karinę operaciją ir antskrydžius šiuo metu baigė.“

Rusijos ilgojo nuotolio bombonešiai „Tupolev-22M3“ ir naikintuvai „Sukhoi-34“ naudojosi karine oro baze netoli Hamadano miesto Šiaurės Vakarų Irane, kad vykdytų antskrydžius Sirijoje. Tokie veiksmai buvo laikomi Rusijos ir Irano suartėjimu.

Tai buvo pirmas kartas nuo Antrojo pasaulinio karo, kai bet kuria Irano karine oro baze naudojosi užsienio pajėgos. Kai kurie Irano parlamentarai išreiškė kritiką, kad leidimas Rusijai naudotis baze pažeidė konstituciją.

Irano gynybos ministras Hosseinas Dehghanas sekmadienį kritiką atmetė ir išbarė Rusiją dėl to, kad ši viešai paskelbė apie savo veiksmus Irane. H.Dehghanas tokį poelgį pavadino „pasitikėjimo sulaužymu“.

„Mes Rusijai nedavėme jokios karinės bazės ir jie čia neužsibus“, – aiškino Irano gynybos ministras H.Dehghanas.

H.Dehghanas tikino, kad tarp Irano ir Rusijos „nebuvo jokio rašytinio susitarimo“, o „bendradarbiavimas dėl operacijos“ buvo laikinas, o kariniams orlaiviams tik buvo papildomi degalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.