Peru policijos mirties būrys savavališkai nužudė 20 žmonių

Peru nacionalinės policijos

Peru vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad policijos mirties būrys nužudė mažiausiai 20 nusikaltėlių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Peru vidaus reikalų ministerija pareiškė, kad policijos mirties būrys nužudė mažiausiai 20 nusikaltėlių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 4:05 PM, atnaujinta May 15, 2017, 2:32 AM

Kiek anksčiau šį mėnesį ministerija paskelbė pradėsianti tirti galimus piktnaudžiavimo atvejus apie juos pranešus žiniasklaidai.

„Yra rimtų ženklų, patvirtinančių nereguliarios, iš Nacionalinės Peru policijos pareigūnų ir liktinių suformuotos grupės, egzistavimą“, – pirmadienį teigė Rubenas Vargasas, vidaus reikalų ministro pavaduotojas. Šie pareigūnai „klastojo žvalgybos informaciją išgalvodami konfrontacijos, kad galėtų susidoroti su įtariamaisiais bent šešiose bylose“, – pridūrė jis.

Žmonės buvo žudomi dėl ekonominės naudos ir paaukštinimų, kurie dažnai suteikiami sugavus gaujų narius, teigiama ataskaitoje.

Dauguma nužudymų įvykdyti tarp 2011 ir 2016 metų. Per tą laiką „mirties būrio“ vadas gavo du paaukštinimus ir šešis apdovanojimus už kovą su nusikalstamumu.

Ataskaitoje teigiama, kad šešiose skirtingose bylose, skirtinguose miestuose buvo nužudyta mažiausiai 20 įtariamų nusikaltėlių.

Peru valdžia pranešė, kad būrį sudarė „pareigūnas ir mažiausiai septyni puskarininkiai, dalyvavę visose egzekucijose“.

Ši ataskaita bus pateikta prokuratūrai, kuri svarstys, ar pradėti baudžiamąjį procesą, teigė valdžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.