Jemene per antskrydžius žuvo 16 civilių

Trečiadienį per Saudo Arabijos

Saudo Arabija surengė antskrydžius Jemene.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Saudo Arabija surengė antskrydžius Jemene.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-31 15:20, atnaujinta 2017-05-14 09:25

„Saudo Arabijos aviacijos bombų smūgis gyvenamajam namui Saados provincijos Es Sahno rajone pareikalavo 16 žmonių gyvybių. Dauguma aukų – moterys ir vaikai iš trijų šeimų“, – pabrėžė agentūra. Ji pridūrė, jog gelbėtojai ilgai negalėjo evakuoti nukentėjusiųjų ir ištraukti iš griuvėsių žuvusiųjų, kadangi lėktuvai tęsė antskrydžius regione.

Koalicijos orlaiviai ir anksčiau ne kartą atakavo civilinius objektus, dėl ko žūdavo taikių gyventojų. Neretai antskrydžių taikiniais tapdavo ligoninės. Pavyzdžiui, prieš dvi savaites buvo sugriauta humanitarinės organizacijos „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) medicinos įstaiga. Žuvo 15 žmonių.

Husių ir vyriausybės pajėgų konfrontacija Jemene nesiliauja nuo 2014 metų rugpjūčio, bet ji ypač suaktyvėjo po to, kai 2015 metų kovo mėnesį į konfliktą įsikišo vadinamoji arabų šalių koalicija, vadovaujama Saudo Arabijos. JT duomenimis, karo veiksmai jau pareikalavo daugiau kaip 10 tūkstančių žmonių gyvybių. Žuvusių civilių skaičius viršija 3,7 tūkstančio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.