IS džihadistai prarado pozicijas Sirijos ir Turkijos pasienyje

„Islamo valstybės“ (IV)

„Islamo valstybės“ (IV) džihadistai prarado paskutiniąsias savo pozicijas palei Sirijos ir Turkijos sieną.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Islamo valstybės“ (IV) džihadistai prarado paskutiniąsias savo pozicijas palei Sirijos ir Turkijos sieną.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 5:55 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:02 AM

„IS prarado savo kontaktą su išorės pasauliu“, pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras, kuriuo remiasi agentūra dpa.

Šis biuras informaciją gauna iš informatorių tinklo Sirijoje. Žiniasklaida šių duomenų patikrinti praktiškai neturi galimybių.

JAV penktadienio duomenimis, IV Šiaurės Sirijoje pastaruoju metu kontroliavo tik 25 km ruožą palei Turkijos sieną. Čia driekėsi paskutinieji džihadistų atsargų papildymo maršrutai. Šiaurės Sirijoje su IV kovoja įvairios Sirijos sukilėlių grupuotės. Jas savo antskrydžiais remia Turkija ir JAV vadovaujama koalicija.

Tačiau Turkija neremia kurdų Liaudies gynybos dalinių (YPG), o kovoja su jais taip pat nuožmiai, kaip su IV. Ankara laiko YPG uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka. Vašingtonas tuo tarpu Sirijos kurdus traktuoja kaip svarbius sąjungininkus kovoje su džihadistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.