Pentagonas patvirtino: išpuolių kaltininkas A. M. al-Adnani žuvo

JAV gynybos departamentas

A.M.al-Adnani buvo nukautas rugpjūčio 30 dieną.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
A.M.al-Adnani buvo nukautas rugpjūčio 30 dieną.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 9:25 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:34 AM

„Per oro smūgį netoli al Babo Sirijoje pašalintas IV vyriausiasis propagandistas, verbuotojas ir užsienio teroristinių operacijų architektas“, – sakė Pentagono atstovas spaudai Peteris Cookas, pavartojęs alternatyvų „Islamo valstybės“ akronimą.

„Tai vienas iš virtinės sėkmingų aviacijos smūgių prieš IV lyderius, įskaitant asmenis, atsakingus už finansus bei karinį planavimą; šie smūgiai apsunkina grupuotės veiklą“, – pridūrė jis.

A.M.al-Adnani buvo nukautas rugpjūčio 30 dieną per bepiločio orlaivio „Predator“ ataką. Į automobilį, kuriuo važiavo A.M.al Adnani, iš orlaivio buvo paleista raketa „Hellfire“.

Pareigūnai sakė, kad A.M.al-Adnani buvo pagrindinis IV atstovas. Jis tiesiogiai prisidėjo prie virtinės didžiausių šios džihadistų grupuotės išpuolių, įvykdytų per pastaruosius metus ir nusinešusių šimtus žmonių gyvybių – pavyzdžiui, Paryžiuje, Briuselio ir Stambulo oro uostuose, kavinėje Bangladeše, per vieną mitingą Ankaroje.

P.Cookas anksčiau yra sakęs, kad A.M.al-Adnani koordinavo IV kovotojų judėjimą, tiesiogiai skatino „vienišų vilkų“ atakas prieš civilius ir kariuomenės narius, taip pat aktyviai verbavo naujus IV narius.

Netrukus po rugpjūčio 30-osios oro smūgio prieš A.M.al-Adnani Rusija paskelbė esanti atsakinga už žūtį. Tačiau Pentagonas atmetė šį pareiškimą, pavadinęs jį „pokštu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.