Buvęs KGB agentas: „Jei tai pasitvirtintų, kiltų Rusijos ir JAV karas“

Demokratų partijos kandidatė į JAV prezidento postą Hillary Clinton per Rugsėjo 11 dienos įvykių minėjimą sunegalavo ir pristabdė savo rinkimų kampaniją. Kodėl politikė pasijuto blogai, spėlioja daugelis, tačiau buvęs KGB agentas, o dabar JAV finansų analitikas Jurijus Švecas tikino esą prie šios istorijos nagus gali būti prikišęs ir Kremlius.

Buvęs KGB agentas tvirtino, kad tarp Rusijos ir JAV gali kilti konfliktas.
Buvęs KGB agentas tvirtino, kad tarp Rusijos ir JAV gali kilti konfliktas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-17 22:33, atnaujinta 2017-05-12 18:49

Rugsėjo 13 dieną medicinos ekspertas JAV Bennetas Omalu savo socialinio tinklo paskyroje parašė esą H.Clinton turėtų atlikti toksikologinius tyrimus ir išsiaiškinti, ar nebuvo apnuodyta ir pridūrė: „Aš nepasitikiu nei Putinu, nei Trumpu. Jie galėtų padaryti bet ką“.

Tuo metu buvęs KGB agentas J.Švecas, daugiau nei du dešimtmečius gyvenantis JAV, interneto leidiniui „Gordon“ teigė esą dėl H.Clinton sveikatos pablogėjimo gali būti kaltas Kremlius.

„B.Omanu yra gydytojas ir mokslininkas, nemanau, kad jis be reikalo svaidytųsi tokiais žodžiais. Patarimas atlikti toksikologinį tyrimą turi pagrindo. Galima būtų ji atlikti bent jau siekiant įsitikinti, kad apnuodijimo nebuvo,. Dėl viso pikto“, – kalbėjo J.Švecas.

Jis neatmetė galimybės, kad įžeidžiais pareiškimais pasižymintis H.Clinton oponentas Donaldas Trumpas šį kartą elgėsi gražiai, nes „galbūt jam taip daryti padarė žmonės, daugiau žinantys apie politikos sveikatą“.

J.Švecas ne kartą kritikavo, kad Rusijos saugumo tarnyba (FSB) netinkamai atlieka savo darbą, tačiau paklaustas žurnalisto, kodėl staiga įtikėjo esą FSB sugebėtų apnuodyti kandidatą į JAV prezidento postą, sakė: „Taip, jie sugeba sugriauti vieną operaciją po kitos. Numušė Malaizijos lėktuvą, pasigyrė internete, o dabar štai du metus bando aiškintis, kad to nedarė. Apie Ukrainą net nėra kalbos. Tai turėjo būti greita operacija, o gali tapti Putino Rusijos laidotuvėmis.

Tačiau apnuodyti politiką iš tiesų nėra taip sudėtinga. H.Clinton rinkimų kampanijos metu būna tarp daugybės žmonių. Užkrėsti arba apnuodyti tokį asmenį labai realu. Be to, kaip apie V.Putiną sakė Borisas Berezovskis, „sunku suvokti idioto logiką“. Normalus žmogus to nepadarytų, bet kas gali žinoti, kas dedasi Kremliaus idioto galvoje“.

„Atleiskite, bet nuodyti kandidatą į JAV prezidento postą yra pernelyg drąsu net V.Putinui. Nemanote taip?“, – žurnalistas klausė J.Šveco.

„Putinas yra kvailys, kuris yra labai išsigandęs savo paties veiksmų rezultatais. Šis debilas, kurį jūs vadinate prezidentu, viską pastatė už D.Trumpo pergalę, įkišo savo trigrašį į JAV prezidento rinkimus ir eilinį kartą susimovė kai viskas išaiškėjo.

Jis pats to nenorėdamas padarė viską, kad kitu JAV prezidentu taptų H.Clinton ir kad ji taptų jo pagrindine prieše. Vėliau Rusijos televizija trimituos, kaip JAV juos skriaudžia. Tačiau iš tiesų juk Kremlius viską padarė, kad Rusijos ir JAV santykiai būtų tokie blogi. O prasti santykiai Rusijai reiškia ekonomikos žlugimą“, – tvirtino J.Švecas.

Buvęs KGB agentas atmetė svarstymus esą galbūt jam tiesiog atrodo, kad „iš visur kišo Kremliaus ausys“.

„1963 metais, kai buvo nušautas JAV prezidentas Johnas Kennedy, buvo sulaikytas Lee Harvey Oswaldas – buvęs JAV jūsų pėstininkas, beveik trejus metus gyvenęs Minske ir ten susituokęs su ruse.

Žinote, kas pirmasis išsigando dėl jo suėmimo? KGB! Todėl, kad sovietų žvalgyba iš karto suprato: dėl J.Kennedy nužudymo bus apkaltinta Sovietų Sąjunga. Pasakys, kad užverbavo amerikietį. O tai jau reiškė karą.. Jeigu šį kartą paaiškėtų, kad Kremlius bandė nunuodyti H.Clinton, galima nebejoti, kad tarp Rusijos ir JAV kils karas „, – sakė J.Švecas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.