Sirijoje per aviacijos smūgį klinikoje žuvo keturi medikai

Keturi medicinos darbuotojai

Taikiniu tapusi klinika Chan Tumano kaime buvo sulyginta su žeme.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Taikiniu tapusi klinika Chan Tumano kaime buvo sulyginta su žeme.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 10:13 AM, atnaujinta May 12, 2017, 10:48 AM

Keturi Sirijos medicinos pagalbos organizacijų sąjungos darbuotojai buvo dviejuose greitosios pagalbos automobiliuose, iškviestuose į minėtą kliniką paimti kelių pacientų, kuriems buvo reikalingas specializuotas gydymas, sakoma šios grupės pranešime.

Taikiniu tapusi klinika Chan Tumano kaime buvo sulyginta su žeme; baiminamasi, kad po griuvėsiais esama daugiau žuvusiųjų, pridūrė organizacija.

„Pastatas buvo trijų aukštų, įskaitant pusrūsį. Dėl bombardavimo intensyvumo trys aukštai sugriuvo ir yra visiškai sunaikinti, – sakoma SMPOS ligoninių direktoriaus tam rajonui Ahmedo Dbaiso pareiškime. – Dar tiksliai nežinome, kiek yra žuvusiųjų.“ 

Chan Tumanas yra netoli Orum al Kubros miesto, kur pirmadienį per aviacijos smūgius pagalbos sunkvežimių kolonai ir sandėliui žuvo apie 20 civilių. Tie smūgiai išprovokavo didžiųjų pasaulio galių žodžių karą – Vašingtonas dėl jų apkaltino Maskvą, o ši savo ruožti išreiškė pasipiktinimą JAV mėginimais „suversti jai kaltę“. 

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nurodo, kad Sirija sveikatos apsaugos darbuotojams yra pavojingiausia šalis pasaulyje ir kad pernai joje buvo 135 kartus smogta klinikoms ir ligoninėms. 

SMPOS prancūzų padalinio vadovas Ziadas Alissa  pasmerkė „nepriimtiną“ antradienio ataką prieš jo organizacijos kliniką ir darbuotojus. 

„Tyčinis taikymasis į humanitarinės pagalbos darbuotojus ir medicinos profesionalus yra aiškus tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimas“, – sakė jis. 

„Mes kreipiamės į tarptautinę bendriją ragindami imtis greitų veiksmų ir sustabdyti šiuos žiaurius nusikaltimus. Prarasta per daug gyvybių“, – sakė Z.Alissa. 

SMPOS yra medicinos pagalbos organizacija, kurią įsteigė išeiviai iš Sirijos ir kuri dabar yra tarptautinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.