Malaizijoje sulaikyti keturi džihadistai: ar jie turi ryšių su IV?

Malaizijos pareigūnai

Malaizijos pareigūnai sulaikė keturis teroristus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Malaizijos pareigūnai sulaikė keturis teroristus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 12:06 PM, atnaujinta May 12, 2017, 7:49 AM

Teisėsaugos institucijų duomenimis, įtariamieji, tarp kurių – trys užsieniečiai, buvo sulaikyti nuo rugpjūčio 2 d. iki rugsėjo 17 d.

Bangladešo pilietis buvo sulaikytas rugpjūčio 19 d. Jis įtariamas teroristinei grupuotei skirtų ginklų kontrabanda, jo vardas buvo ir Interpolo ieškomų asmenų sąrašuose. Sulaikytas 38 metų Nepalo pilietis įtariamas dokumentų klastojimu. Dar vienas sulaikytasis, atvykėlis iš Maroko, tikriausiai priklausė IS. Anksčiau už mėginimą patekti į Siriją jį jau buvo sulaikę Turkijos pareigūnai. Vėliau jam pavyko neteisėtai atvykti į Malaiziją. Kaip informavo policija, visi trys užsieniečiai jau deportuoti į tėvynę.

Ketvirtas spėjamas teroristas, Malaizijos pilietis, buvo sulaikytas, įtarus jį ryšiais su islamistu Mohamadu Vandžiu Mohamadu Džedžiu, laikomu pirmojo teroro akto, kurį šalyje įvykdė IV smogikai, organizatoriumi.

Šis išpuolis buvo surengtas birželio pabaigoje. Naktiniame klube „Movida“, kuris yra netoli Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro, sprogo granata. Žuvusiųjų nebuvo, bet aštuoni žmonės buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.