JT ekspertas: išpuolis prieš Alepo humanitarinės pagalbos konvojų buvo įvykdytas iš oro

Išanalizavus palydovines nuotraukas paaiškėjo, kad praėjusį mėnesį Sirijoje prieš Jungtinių Tautų (JT) humanitarinį konvojų nukreiptas kruvinas išpuolis buvo įvykdytas iš

JT šį įvykį iki šiol vadino tiesiog „išpuoliu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JT šį įvykį iki šiol vadino tiesiog „išpuoliu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2016, 2:15 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:54 AM

Per netoli Alepo įvykdytą išpuolį prieš JT ir Sirijos Arabų Raudonojo Pusmėnulio humanitarinės pagalbos konvojų žuvo maždaug 20 žmonių. Per ataką buvo sunaikinta 18 iš 31 sunkvežimio, taip pat sandėlis bei poliklinika.

„Atlikę tyrimą nustatėme, kad tai buvo oro antskrydis. Man atrodo, kad keli kiti šaltiniai padarė tokią pačią išvadą“, – sakė Larsas Bromley, UNOSAT tyrimų konsultantas.

„Tiriant, ar buvo įvykdytas oro antskrydis, dažniausiai reikia žiūrėti į amunicijos paliktų duobių dydį ir pobūdį“, – sakė L.Bromley. Įvykio vietoje didžiulę duobę žemėje „neabejotinai išmušė iš oro numesta amunicija“, o ne artilerijos pabūklai ar minosvaidžiai, aiškino ekspertas.

JT šį įvykį iki šiol vadino tiesiog „išpuoliu“, o Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos iš karto po įvykio pranešime minėjo „oro antskrydžius“.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas penktadienį paskelbė išpuoliui tirti įsteigsiantis JT vidaus tarybą. Taip pat jis skatino visas puses visapusiškai bendradarbiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?