Kremlius rėžė amerikiečiams dėl kibernetinių atakų: „Jūsų kaltinimai – paistalai“

Kaltinimai, esą

D.Peskovas pažymėjo, kad Kremliaus interneto svetainė reguliariai tampa atakų, vykdomų iš JAV teritorijos, taikiniu.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
D.Peskovas pažymėjo, kad Kremliaus interneto svetainė reguliariai tampa atakų, vykdomų iš JAV teritorijos, taikiniu.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 12:17 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:43 AM

Jis taip pat pažymėjo, kad Kremliaus interneto svetainė reguliariai tampa analogiškų kibernetinių atakų, vykdomų iš JAV teritorijos, taikiniu.

„Tai vėl kažkokie paistalai! Prezidento Vladimiro Putino svetainę kasdien atakuoja kelios dešimtys tūkstančių įsilaužėlių. Nemaža dalis atakų rengiamos iš JAV teritorijos. Juk mes kaskart nekaltiname Baltųjų rūmų ar Langlio (ten įsikūrusi CŽV būstinė)“, – sakė D.Peskovas praėjusį penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“.

JAV teritorinio saugumo departamentas ir Nacionalinės žvalgybos direktoratas penktadienį išplatino bendrą pareiškimą, kuriame tvirtino, kad Rusijos vyriausybė organizavo atakas prieš fizinių asmenų ir politinių organizacijų Jungtinėse Valstijose pašto serverius, siekdama paveikti šalyje vykstančią prezidento rinkimų kampaniją.

„Jungtinių Valstijų žvalgybos bendrija (USIC) neabejoja, kad Rusijos vyriausybė vadovavo pastarojo meto įsilaužimams į atskirų asmenų ir institucijų, įskaitant JAV politines organizacijas, pašto serverius. Šių informacijos vagysčių ir paskelbimo tikslas – kištis į JAV rinkimų procesą“, – rašoma pareiškime.

„Tokia veikla Maskvai – ne naujiena. Rusai naudoja panašią taktiką ir metodus visoje Europoje ir Azijoje, pavyzdžiui, siekdami paveikti viešąją nuomonę“, – pabrėžiama USIC pareiškime.

„Atsižvelgiant į šių pastangų mastą ir jautrumą, mes manome, kad tik Rusijos aukščiausio rango pareigūnai galėjo duoti leidimą tokiai veiklai“, – priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.