ES komisaras perspėjo dėl pergalės prieš islamistus pasekmių

Europos Sąjungos saugumo

J.Kingas teigė, kad Europa turi būti pasirengusi naujam IV džihadistų antplūdžiui, jei grupuotė neteks Mosulo miesto.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Kingas teigė, kad Europa turi būti pasirengusi naujam IV džihadistų antplūdžiui, jei grupuotė neteks Mosulo miesto.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 10:01 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:01 PM

„IV kontroliuojamo šiaurinio Mosulo miesto atsiėmimas gali lemti šios grupuotės kovotojų smurto sugrįžimą į Europą“, – Vokietijos dienraščiui „Die Welt“ sakė komisaras Julianas Kingas.

Jis nurodė, kad net keletas sugrįžusių džihadistų gali kelti „didelę grėsmę, kuriai privalome pasiruošti“.

Irako pajėgos tęsia operaciją Mosului atkovoti ir siekia suduoti mirtiną smūgį IV „kalifatui“ šiame mieste, kuris buvo užimtas prieš dvejus metus.

Operacijoje dalyvauja apie 30 tūkst. federalinių pajėgų karių, o juos iš oro ir ant žemės remia JAV vadovaujama 60 šalių koalicija. Manoma, kad šis mūšis bus ilgas ir sudėtingas, bet tikimasi, kad pavyks likviduoti paskutinę didelę IV tvirtovę Irake.

Šiemet džihadistai jau patyrė virtinę pralaimėjimų ir užleido savo kontroliuotas teritorijas abiejose valstybėse, o praradus Mosulo miestą IV būtų galutinai išvaryta iš Irako kaip teritorijas kontroliuojanti jėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.